Achter de Muren Zandpoort 12, Deventer

€ 660.000 k.k.

Alle ins en outs

Kenmerken

Wonen135 m²
Perceel1 m²
Slaapkamers1
Bouwjaar1832
Energielabel0
Inhoud580 m³

Indeling

Aantal kamers3
Aantal etages2
VoorzieningenTv kabel,balansventilatie

Bouwvorm

Soort objectHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Soort dakBitumineuze dakbedekking,metaal

Energie

IsolatieDakisolatie,vloerisolatie,dubbel glas,hr glas
Warm waterCv ketel
VerwarmingCv ketel,vloerverwarming gedeeltelijk

Buitenruimte

TuinGeen tuin
Hoofdtuin achteromJa

Parkeergelegenheid

ParkeergelegenheidParkeervergunningen
GarageGeen garage

Overig

Permanente bewoning Ja
Huidig gebruikWoonruimte
Alles over de woning

Omschrijving

Kom binnen kijken!

Een luxe loft in een uniek middeleeuws monument

Wonen in een oude waltoren (Rondeel) uit de 15e eeuw, een uniek monument tegen de stadsmuur van de middeleeuwse binnenstad van Deventer. De eigenaar, tevens architect heeft hiervoor een luxe en comfortabele loft-woning ontworpen. Het ontwerp maakt optimaal gebruik van de royale maten, de hoogten en de ruimte in het pand. De afwerking is zeer compleet en er worden mooie materialen gebruikt die recht doen aan dit bijzondere gebouw. De ruimtes zijn lichten er is veel aandacht besteed aan het wooncomfort. Gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning , goede isolatie en aandacht voor goede geluidsnormen, overal is over nagedacht zodat je je echt thuis voelt.

Hoe wil je wonen op deze prachtige historische plek in Deventer?
Samen met de eigenaar/architect verken je de mogelijkheden om deze plek tot je eigen unieke (t)huis te maken. De ruimtes zijn op verschillende manieren naar eigen wens in te delen en te gebruiken. De verbouwing start na de aankoop, dus is er nog veel te kiezen: gebruik je de ruimte onder de toren als slaapkamer en richt je op de verdieping een woon-werkruimte in? Ook de soort en kleur van de vloer- en wandtegels, het sanitair, de keukeninrichting, de kleuren van het binnen schilderwerk, het type en de kleur van de stopcontacten, etc. kun je zelf bepalen. De architect wil je graag helpen om hierin keuzes te maken en er zo een woning naar jouw wensen van te maken. De kosten van de verbouwing incl. BTW zijn bij de koopsom inbegrepen, behalve de inrichting van de keuken, deze is niet in de koopsom inbegrepen.

Hier wil je wonen
De loft in het Rondeel ligt aan de rand van de oude binnenstad en het gezellige Deventer centrum, op een steenworp afstand vind je de IJssel en de kade. Op korte afstand vind je een parkeergarage. Het station is op loopafstand en met de auto ben je in 5 minuten op de A1. De oude binnenstad ligt achter de voordeur het daar is het lekker struinen door de authentieke kleine winkelstraatjes, de verschillende pleinen en langs vele bijzondere, historische plekken. Om de hoek ligt het centrale plein de Brink met imposante monumentale gebouwen en de gezellige terrassen. Daar ontmoet je de Deventernaren, eigenzinnig maar ook open-minded voor nieuwe ideeën en nieuwe mensen. De meeste nieuwkomers voelen zich er al gauw thuis en genieten van de stad met zijn nieuwe filmhuis, het theater MIMIK, de schouwburg, de vele evenementen zoals de jaarlijkse boekenmarkt, Deventer op stelten en het Dickens festival.

Geschiedenis
Het Rondeel was een centraal punt in de haven aan de Bokkingshang. Toen er meer bebouwing kwam in de vorm van pakhuizen (Achter de Muren Zandpoort) en de stadsmuur een minder belangrijke functie kreeg, werd het Rondeel voornamelijk gebruikt als pakhuis door een groentehandel. Architect Knuttel heeft het Rondeel in 1957 gerestaureerd en in 1970 heeft er nog een restauratie plaatsgevonden waarbij de oude bestrating en oude put (nog steeds zichtbaar) tevoorschijn kwamen. De afgelopen jaren heeft het Rondeel verschillende functies gehad, waaronder een architectuurcentrum. De eigenaar/architect heeft besloten het pand te gaan verbouwen tot deze unieke woning en heeft daarvoor het ontwerp gemaakt dat uitgebreid in de brochure is beschreven. De eigenaar zal je met plezier rondleiden in dit unieke object en alle mogelijkheden met je bespreken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Download de brochure voor verdere informatie of plan een bezichtiging met de eigenaar.

Kijkje binnen de documenten

Aanvullende documenten

Binnen kijken in deze woning?
Laat het ons weten.